Čučnjevi

4 razloga zašto su čučnjevi jedna od najboljih vježbi za tijelo:

cucnjevi

1. U vježbi sudjeluju svi mišići tijela

Čučnjevi najviše izgrađuju mišiće nogu, ali osim nogu u izvođenju sudjeluju skoro svi mišići tijela. Dok radite čučnjeve u tijelu se oslobađaju hormoni rasta i testosterona, koji su od presudnog značaja za rast mišića, te ukoliko je prehrana prilagođena programu za dobivanje mase čučnjevi su vježba koju ne biste trebali preskočiti

2. Pomažu u sagorijevanju masti

Jedan od najboljih načina da se spali višak kalorija je da se dobije više mišića. Za svaki kilogram mišića koji steknete, vaše tijelo će sagorjeti dodatnih 50 do 70 kalorija dnevno.

3. Jačanje nogu

Snažne noge su ključni dio tijela za mobilnost i ravnotežu, a čučnjevi su fenomenalni za povećanje snage nogu. Oni također stabilizirajuće mišiće, koji će vam pomoći zadržati ravnotežu, a također poboljšavaju komunikaciju između mozga i vaše mišićnih skupina, koja pomaže da biste spriječili padovi – koji je usput rečeno najbolji način da se spriječe lomovi kostiju.

4. Poticaj Vaše sportske performanse

Čučnjevi su dio gotovo svakog programa za vježbanje od vrhunskih sportaša. Razlog tomu je to što jake noge omogućuju veći skok i brže trčanje, a s čučnjevima se najviše jačaju upravo noge.