Kako da vježbanje postane navika?

Pitanje koje ste si postavili svaki put kada ste pomislili da krenete vježbati, a ostali ste bez volje. Gledajući neke druge ljude iz vašeg života, vidite kako redovno vježbaju i to im je već postala navika, dok vi svakoga puta kada krenete jednostavno odustanete. Kao i sve novo u životu, tako i vježbanje zahtjeva neko vrijeme da postane navika.

Vjezbanje_navika

Evo 3 savjeta da vam vježbanje prede u naviku:

1. Odredite vrijeme kada ćete vježbati.

Kao što po noći spavate, kada se probudite doručkujete, tako može biti i za vježbanje. Odredite točno vrijeme kada ćete vježbati i nemojte mijenjati vrijeme iz dana u dan.

2. Ne propuštajte treninge.

Ukoliko niste bolesni ili previše (ali stvarno previše) umorni, nemojte propuštati trening zbog glupi razloga. Ukoliko ste se posvađali s curom ili prijateljem, nemojte propustiti trening zbog toga. Osim sto potičete tijelo na rast, s treningom se i rješavate stresa.

3. Nemojte gubiti vrijeme u teretani.

Za vrijeme treninga se trenira, a ne dogovaraju se kave… Vrijeme u teretani iskoristite na trening, jer čim više gubite vrijeme treninga, to on manje prelazi u naviku.

Ovisno o vašoj psihi i o pridržavanju savjeta, u roku od mjesec dana treniranje bi trebalo prijeći u naviku. Kada trening jednom pređe u naviku, teško da će iz nje izaći, a promjene na tijelu biti će vidljive iz dana u dan.