Kućna teretana

U inbox naše Facebook stranice pristigla su nam mnoga pitanja vezana uz kućnu teretanu. Što je najpotrebnije, koliko novaca treba izdvojiti i slična. U ovome članku reći ćemo vam koje stvari su vam najpotrebnije za kućnu teretanu.

kucna-teretana

Vjerojatno ste čuli nekoga tko je rekao da morate ići u teretanu da biste imali velike mišiće, jer su tamo sve moguće sprave. To je čista glupost, za vježbanje cijeloga tijela potrebno vam je samo nekoliko sprava koje ćemo ovdje navesti.

Prva stvar koju morate da kupite su utezi. Bitno je da kupite dva utega na kojima možete mijenjati težinu. Za početak vam je dosta da na svaki možete staviti 15kg. Utezi na kojima se ne može mijenjati težina nisu dobri, jer za svaki dio tijela se koriste druge težine. S utezima možete raditi ramena, biceps, triceps, dio leđa… Također potrebno je da napravite spravu za propadanja i šipku za zgibove, to su dvije vježbe koje ni sprave ne mogu zamijeniti.
Kasnije, s vremenom, potrebno je da kupite pravu ravnu šipku za benč, držač utega gdje ćete raditi čučnjeve, krivu šipku za vježbanje ruke, i naravno utege za šipke (za početak je dovoljno nekih 40kg).

Naša preporuka je da stvari kupujete s vremenom, s onim novcem kojim biste plaćali teretanu. Znači, ako ste do sada teretanu svaki mjesec plaćali 250kn, svaki mjesec stavite 250kn na stranu za koje ćete kupiti neku stvar. Naravno na početku je potrebno malo veće ulaganje, od recimo 500kn.

Kućna teretana se isplati, jer za godinu dana možete raditi svaki dio tijela, a ne plaćate ništa. Trajanje teretane je dugovječno, te u svakom trenutku možete prodati utege i šipke, što će vam vratiti dio uloženog novca.