Masa ili definicija?

Jedno od zastupljenijih pitanja vezanih uz teretanu i vježbanje je upravo ovo. Prvo treba reći da ne postoji ništa što je savršeno i zato ćemo vam u ovome članku pokušati navesti neke prednosti i nedostatke mase i definicije.

definicija-masa

Prednost definicije je što ćete vjerojatno biti brži i manje ćete morati trošiti na hranu. Drugi naziv za definiciju možemo reći izdržljivost. Dok su prednosti mase snaga. Masa se može predočiti kao snaga. Naravno ako imate veliku mišićnu masu, biti ćete sporiji i više će vam novaca trebati na hranu.
Svaki čovjek ima svoj ukus i nekome se sviđa masa, a nekome definicija. Naravno, po zimi je masa bolja zato što ćete ostati zapaženi među ostalim ljudima, i ona se vidi na vama, dok se definicija ne vidi preko majice. Također još jedna pozitivna strana mase su velike ruke, a budimo realni, tko ne bi želio velike ruke?

Masa:
Prednosti:
Snaga
Zapaženost među ljudima po zimi
Odjeća bolje stoji
Velike ruke
Mane:
Veliki trošak na hranu
Slabija agilnost

Definicija:
Prednosti:
Brzina, agilnost
Manje obroka dnevno
Izdržljivost
Mane:
Ne vidi se preko majice
Male ruke

Zaključak:

Po nama, masa je daleko bolja od definicije. Razlog tomu, osim onih koje smo naveli je to da možete podignuti veću kilažu, tj. imate puno veću snagu nego izdefinirana osoba. Osoba sa velikom mišićnom masom, tj. velikom snagom može jednom udariti u neki predmet i on će puknuti, dok osoba koja je na definiciji može udariti u njega i 1000 puta da on ostane čitav…