Motivacija – Ostvari velika djela!

motivacija

Ustajanje!
6 sati je i ruka se muči da dođe do alarma prije nego što glasovi u glavi krenu da ti govore da je još rano, previše mračno i hladno da bi ustao iz kreveta. Bolni mišići su još uvijek u pobuni pretvarajući se da ne čuju mozak koji im zapovijeda da se pokrenu. Mnoštvo glasova uzvikuje jednoglasno odobrenje da pritisneš dugme za odgađanje alarma i da se vratiš u zemlju snova.
Ali nisi pitao njihovo mišljenje. Glas koji si odabrao je glas prkosa. Glas koji kaže da postoji razlog zbog kojeg si namjestio taj alarm. Zato se digni, spusti noge na zemlju i ne osvrći se, jer imamo posao koji treba obaviti. Dobrodošao na put uspjeha. Šta je svaki dan, ako ne niz sukoba između pravog puta i lakog puta. 10 000 vriskova razasutih svuda kao delta rijeke ispred tebe svaki obećavajući put manjeg otpora. Stvar je u tome da ti ideš uzvodno. A kada se odlučiš da okreneš leđa onome što je udobno i sigurno, što bi netko nazvao zdrav razum. To je prvi dan. Od tada će samo biti teže. Zato budi siguran da je to nešto što zaista želiš, jer će lakši put uvijek biti tu, spreman da ti olakša. Sve što je potrebno je da odustaneš. Ali ti to nećeš, zar ne?
Svakim korakom dolazi odluka da napraviš još jedan. Na svom si putu, a ovo nije vrijeme da odustaneš. Boriš se s protivnikom kojeg ne možeš da vidiš, ali osjetiš da ti je za petama, da ti diše za vratom. Znaš tko je to? To si ti. Tvoji strahovi, sumnje i nesigurnosti, spremni kao odred za strijeljanje, spremni da te skinu s neba. Ali nemoj se obeshrabriti. Nije ih lako savladati, ali su daleko od nepobjedivog.
Sjeti se! Ovo je put uspjeha, velika bitka između tebe i tvog uma, tijela i vraga na tvom ramenu koji ti govori da je sve ovo samo igra. Da je ovo uzaludno trošenje vremena. Da su tvoji protivnici jači od tebe. Nadjačaj glas nesigurnosti zvukom svojih otkucaja srca. Sagori sumnju u sebe vatrom koja gori u tebi. Ne zaboravi za što se boriš i zapamti da je um taj koji tjera na odustajanje. Može da uznemiri i pri najmanjoj greški. Stalno traži slabo mjesto na tvom oklopu, tu jednu malu stvar za koju si se zaboravio pripremiti. Ostaju pitanja: “Je li to sve što možeš?” “Jesi li siguran?”  Odgovor je DA!
Kada si napravio sve što možeš da se spremiš za borbu, onda je vrijeme da izađeš u borbu s neprijateljem. Neprijateljem u sebi. Tek sada se možeš boriti na otvorenom, na neprijateljevom teritoriju.
Ti si lav u polju prepunom lavova koji love isti nedostižni plijen, očajnički gladni s mišljenjem: “Pobjeda je jedina stvar koja će te održati u životu.” Zato vjeruj u taj glas koji kaže da možeš trčati malo brže. Da možeš baciti malo dalje. Da su za tebe zakoni fizike samo prijedlog. Sreća je posljednja želja onih koji vjeruju da se uspjeh događa slučajno. Znoj je, s druge strane, za one koji znaju da je to izbor. Zato sada odluči, jer sudbina ne čeka nikoga. Kada dođe tvoje vrijeme i tisuće glasova pokuša ti reći da nisi spreman, slušaj taj usamljeni glas koji kaže da si spreman. Da si pripremljen. Da sada sve zavisi o tebi.
Zato, ustajanje!

Video: