Vježbe za biceps

U ovome članku pokazat ćemo vam neke najosnovnije vježbe za biceps. Svi koji vježbaju žele postići veliki obujam ruke moraju pravilno trenirati biceps. Prvo ćemo vam pokazati kako izvoditi neke najosnovnije vježbe za biceps. Podlaktica sudjeluje pri svakoj od vježbi za biceps i triceps, pa na nju nećemo obraćati previše pozornosti.

Biceps

Vježbe za biceps:

Prva vježba, a ujedno i najpoznatija za biceps je:

Dizanje utega

Sjednete na stolicu, možete i da stojite, ali bolje je da sjednete da ne radite neželjene pokrete tijelom, nego da radi samo biceps. Najvažnije je da vam tijelo stoji uspravno i da ne radite nikakve pokrete s ostalima dijelovima tijela osim sa bicepsom, jer tada se smanjuje rad bicepsa i samim time on se ne trenira dovoljno. Video prikaz: Dizanje utega

Druga vježba za biceps, slična kao prva je:

Hammer pregib bučicama (Hammer Biceps Curl)

Vježba se izvoda isto kao prva vježba, samo što u ovoj vježbi dok dižete uteg, ne okrećete ga nego stoji u istom položaju. Video prikaz: Hammer pregib bučicama (Hammer Biceps Curl)

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Treća vježba za biceps je takozvani:

Koncentracijski biceps pregib (Concentration Biceps Curls)

Ova vježba se također izvodi u sjedećem položaju, ali ovu vježbu izvodite tako da raširite noge i ruku u kojoj je uteg prislonite sa laktom na unutarnju stranu koljena. Cijelo tijelo miruje i samo ruka radi. Video prikaz: Koncentracijski biceps pregib (Concentration Biceps Curls)

Četvrta vježba za biceps je:

Stojeći biceps pregib (Standing Biceps Curl)

Ova vježba je slična prvoj vježbi, ali u ovoj vježbi ne koristite 2 utega, nego šipku. Vježba se izvodi u stojećem položaju. Trebate biti u ispravljeni, a ne pogrbljeni i ne trebate raditi nikakve pokrete s tijelom, osim pokreta rukama, zato što takav tip pokreta je opasan za mlađe osobe i osobe koje imaju slaba leđa. Za ostale može biti čak i jako produktivan (Na primjer mrtvo dizanje je opasna vježba, ali jedna je od najboljih za povećanje snage). Vježba se može izvoditi s ravnom šipkom, ali mi preporučujemo krivu šipku, takozvanu EZ šipku, zato što kada koristite ravnu šipku stvara se opterećenje na zglobove, što može biti opasno, pogotovo ako radite s većim težinama. Video prikaz: Stojeći biceps pregib (Standing Biceps Curl)

Peta vježba za biceps je:

Biceps pregib šipkom na Scott klupi (Preacher Curl)

Ova vježba je slična kao i četvrta samo što kod ove vježbe sjedite i ruke su vam naslonjene. Ova vježba se može izvoditi samo na spravi, te zbog toga oni koji ne idu u teretanu je ne mogu izvoditi. Video prikaz: Biceps pregib šipkom na Scott klupi (Preacher Curl)

One thought on “Vježbe za biceps

  1. Maj 29, 2013 at 1:21 pm

    jako dobro napisano