Ishrana prije i poslije treninga

Prije i poslije treninga, naše tijelo zahtjeva da ga opskrbimo s dovoljno hrane. Prije treninga potrebno je pojesti dovoljno proteina i ugljikohidrata, također malo masti ne ide na odmet.

hrana

Ne treba jesti neposredno prije treninga, preporučuje se da se jede 1 do 2 sata prije, kako bi tijelo probavilo hranu prije velikih napora koji vas očekuju na treningu. Jedno od najboljih jela koje možete pojesti prije treninga je piletina s prilogom (riža, krumpir, grašak…). Naravno, potrebno je u tijelo ne unijeti preko 35g proteina, znači oko 30g proteina je taman, jer tijelo ne može probaviti više od 35g proteina (nečije tijelo može više, nečije manje, ali ovo je prosjek).
Poslije treninga vašim mišićima treba nešto brzo probavljivo, što će ih opskrbiti s dovoljnom količinom proteina i ugljikohidrata. Upravo zato, preporučuje se poslije treninga piti proteinski shake. Proteinski shake poslije treninga bolje je piti s vodom, nego s mlijekom, jer se mlijeko teže probavlja. Također, možete pojesti i bananu.
Važno je da ne dođete na trening, a da prethodno niste ništa jeli. Vašem tijelu potrebna je energija i zato se ne preporučuje trenirati ako 2, 3 sata prije treninga niste ništa pojeli. Također, ni neposredno prije treninga nije dobro jesti, jer onda tijelo neće uspjeti probaviti hranu prije treninga.