Vježbe za prsa

U ovome članku pokazat ćemo vam kako da ojačate, a samim time i povećate prsne mišiće. Postoje dva pokreta kojima se pogađaju prsni mišići, a to su: pokret guranja i pokret stiskanja. Najpoznatije vježbe za prsa su sklekovi, propadanja, spajanje utezima. Mi ćemo vam pokazati najučinkovitije vježbe za prsa, nevažno dali idete u teretanu ili vježbate kod kuće. Jedino što vam je potrebno za ove vježbe su utezi.

prsa-vjezbe

Najbolje vježbe za prsa

:

Prva vježba koju ćemo vam pokazati je:

Letenje na ravnoj klupi (Chest Fly)

Za vrijeme izvođenja ove vježbe važno je da isprsite prsa kako bi vježba pogađala isključivo prsa, a ne i ostale mišiće (ramena, leđa…). Kada radite vježbu ruke nisu u potpunosti ispravljene, već su lagano savijene. Poželjno je da vježbu obavljate na podu, a ne na klupici, kako biste smanjili mogućnosti povrede prsnih mišića ako previše spuštate ruke. Postoje razne varijacije ove vježbe, možete utege držati ravno ili kao kada radite čekić.

Video prikaz vježbe: Letenje na ravnoj klupi (Chest Fly)

 ________________________________________________________________________________

Druga vježba je vježba koju radite odmah nakon prve bez odmora kako bi mišići što više radili (tzv. Superset), a druga vježba su:

Sklekovi s opterećenjem

S opterećenje iz razloga da manje vremena radite vježbu i da se mišići ne paraju. Znači obični sklekovi samo što na vrat stavite nešto utega. Poželjno je da stavite na vrat, ne ispod kako bi uteg bio što učinkovitiji. Ako ste početnici radite samo sklekove, a tek nakon nekog vremena počnite s letenjem na ravnoj klupi.

 ________________________________________________________________________________

Treća vježba je:

Cross Over na sajlama (Cable Cross Over

Ova vježba je dobra ako idete u teretanu, a ako ne idete, postoji njena varijanta s utezima. Izvodi se u stojećem položaju s malom težinom. Video prikaz vježbe: Cross Over na sajlama (Cable Cross Over). 

 ________________________________________________________________________________

Postoji još puno vježbi za prsa, ali ovo su neke najosnovnije. Sve kombinacije sklekova koje pogađaju prsne mišiće su poželjne, te propadanje i naravno, ako trenirate u teretani benč i kosi benč.